Helintegrert løsning som styres av bilens rattknapper.

DAB+-adapter for skjult montering i bil.

MediaDAB er løsningen for de som vil ha digitalradio i bilen og ikke kan bytte ut hele anlegget. Med MediaDAB slipper du en ny "dings" og kabler som synes i bilen. Du får digitalradio som fungerer uten å synes og samtidig gir deg alle digitalradioens praktiske fordeler. 

MediaDAB er like enkel som den er genial! 

Det europeiske produktet MediaDAB er produsert i EU og utviklerne har jobbet i markedet for elektronikktilbehør for bil i flere tiår. Når DAB/DAB+ nå er valgt som standard for radiokringkasting i mesteparten av Europa, utviklet Paser srl. en digitalradioløsning som er universal, enkel å installere og gir den samme opplevelsen av å ha, og å høre på DAB i bilen som for de som har fabrikksmontert digitalradio. 

MediaDAB utvikler kontinuerlig sitt modellprogram. De fleste bilmerker kan i dag få MediaDAB. Av dem er det mange som får "plug and play"-løsning. 
Hvis du ikke har noen erfaring med bilstereo-installasjon anbefaler vi at du benytter en installatør. Dersom du får "plug and play"-løsning til din bil/modell, skal du bare vite hvordan du kommer til bak anlegget. Vet du det installerer du sannsynligvis MediaDAB helt uten problemer.
Radiobutikken.no kan ikke ta økonomisk ansvar dersom montør ikke klarer å montere MediaDAB i din bil. Du kan selvfølgelig returnere produktet og få pengene igjen, så sant produktet ikke er skadet eller modifisert, men vi står ikke ansvarlig for eventuelle kostnader installasjonen i seg selv har medført.

Hvis du er erfaren med installasjon av lyd i bil har du heller ikke noe vanskelighet med å installere MediaDAB i bil som ikke får "plug and play"-løsning. 


Slik fungerer det (for dem som vil vite det): 

I pakken følger det med en radioenhet/DAB-mottaker, en induksjonsantenne med kabel, en antennesplitt-kabel som passer til bilanlegget ditt og en strøm/linjesplitt-kabel som passer inn til tilkoblingen der lydanlegget ditt er koblet til bilens strøm- og lydlinjer. 

Du kleber antennen på bilruten, trekker kabelen skjult frem til der du stripser fast MediaDAB-enheten inne i dashbordet. Antennekabelen plugges i mottakeren. Deretter tar du ut antennepluggen fra baksiden av bilradioen din. I stedet setter du inn den medfølgende MediaDAB antennesplitt-kabelen. Antennekabelen fra din FM-antenne (som du nettopp tok ut av originalanlegget ditt) setter du inn i andre enden av den medfølgende antennesplitt-kabelen. Så kobles antennesplitt-kabelen enkelt til MediaDAB-enheten (plug & play). Til slutt klikker du av hovedtilkoblingskontakten til bilradioen din. Også her setter du inn den medfølgende splitt-kabelen og setter den originale i andre enden. Også denne kobles "plug and play" til MediaDAB-enheten. 

Nå har du koblet MediaDAB inn på bilens system. Nå kan du lukke dashbordet og slå på radioen din. Med en gang vil du ikke merke noe. Alt fungerer som det alltid har gjort. Du hører FM og CD og det du ellers har hatt, og du kontrollerer alt med rattkontroll el.l.  Men, når du slår på MediaDAB får du DAB/DAB+ i tillegg. MediaDAB "overtar" funksjonene til bilradioen din og formidler lekker og stabil DAB-lyd via FM-radioen din. I RDS-displayet får du DLS-teksten fra DAB (altså informasjonen kanalen sender om sangtitler, nyhetsoverskrifter, kanalnavn etc.) og i høyttaleren får du stemmebeskjeder fra MediaDABs menyer. Stemmebeskjedene kan slås av/på som du ønsker. Lyden er stabil og jevn siden den overføres fra MediaDAB til anlegget ditt i kabel og  ikke trådløst. DAB-signalet er modulert til å kunne mottas av FM-radioen din. Det er for de aller fleste mennesker ikke mulig å høre forskjell på et 100% digitalt signal og dette signalet i et bilmiljø. MediaDAB skal passe for alle og kun de færreste har optisk inngang i bilen. 

Nå har du tilgang til digitalradio på lydanlegget i bilen din. Uten å miste funksjoner, uten å måtte ha løse deler eller kabler i bilen og uten å måtte bytte ut hele eller deler av anlegget (noe som for de fleste også er umulig). 

Når du slår av MediaDAB igjen, er du tilbake til vanlige funksjoner på radioen.

Hvis ikke MediaDAB tilbys som "plug and play" for din bil ennå, er den eneste forskjellen at du må koble deg inn på bilens originale strøm- og linjenett selv, med måleinstrument og kabelsko - ikke med enkle "klikk av" og "klikk på"-kontakter. Dette er også overkommelig - i hvert fall for de som har litt erfaring med installasjon av lyd i bil. Skulle du være usikker anbefaler vi deg å benytte en montør. Montøren kjenner også interiøret i bilen din bedre og vil være forsiktig og ikke skade det. Avhengig av hvor komplisert du vil plassere antennen og hvor vanskelig det er å skjule antennekabel og MediaDAB-enhet, vil monteringstid hos proffesionelle variere. De fleste vil gjøre jobben innenfor en times tid, mens noen vil kreve to timers installasjonstid.

Fjernkontroll til MediaDAB kan bestilles, se ekstrautstyr.
Fjernkontrollen er kjekk for de som vil styre MediaDAB på avstand og de som vil installere MediaDAB i bil med vanlig bilradio, altså radioer uten kontrollknapper på ratt eller mellom setene. 

 

Klikk på bildet for video.